Hoppa till innehåll

Borssén, Jonas ”Eat the Heat – kokboken som skjuter skarpt med chilepeppar”

100 kr

Det här är kokboken som aldrig slocknar. Den gör dig bekant med världens hetaste frukt, grönsak och krydda: chilepeppar. Lär dig leka med elden i både traditionella och nya rätter. Här hittar du recept på salsa, chutney, barbecuesås & glaze, skarpa små rätter, varmrätter med glöd, desserter, bröd och drycker.

Spiralbindning med hård pärm, 160 sidor, Rabén Prisma, 1996, mycket bra skick, ISBN: 9151829053

Finns i lager

Beskrivning

Chile är världens mest använda krydda och en väsentlig ingrediens i alla intressanta och nyskapande matkulturer. I boken förflyttar vi oss genom historien från inkaindianerna fram till ditt kök i dag, och vi får veta lite om myter och fakta om chilepepparns betydelse som folkmedicin. Även dess viktiga roll i den globala gastronomin och som näringskälla presenteras.

Det finns 150-200 olika sorters chilepeppar, och i den här boken har jag valt några av de vanligaste. Jag hoppas att mitt brinnande intresse för och mina erfarenheter av chile ska fresta er, och att ni blir lika tända som jag. Smaka på vår tids tryffel: Chilepeppar!

Jonas Borssén. Född 1961. Kock och chileentusiast med uppdrag inom restaurang- och livsmedelsbranschen, radio och TV.

Vikt475 g
Dimensioner150 × 215 mm