Hoppa till innehåll


Om oss och lite boktips…

Vi är ett mindre familjeföretag som utgår från vårt stora bokintresse. Här pågår det ständigt olika bokprojekt som vi gärna vill dela med oss genom den egna utgivningen eller utifrån vårt ständigt växande utbud av intressanta böcker i antikvariatet. Titta gärna närmare på våra boktips som vi hoppas kan väcka intresse.

Bengts boktips

Förmånen av att kunna resa och uppleva andra kulturer och traditioner har alltid haft ett stort värde för mig. Och som en sann anglofil har särskilt det brittiska sammanhanget varit i fokus och därför måste jag såklart tipsa om just en sådan bok av Lotte Möller. Men inte desto mindre vill jag även plocka fram en speciell bok från -50 talet av J.A Mauduit, som ger ett spännande perspektiv på konstens uttryck från forntiden.

Möller, Lotte ”Till England!”
Mauduit, J.A. ”40 000-årig modern konst”

Annes boktips

Böcker om mytologi är ett intressant ämne att läsa om. Antingen det handlar om vikingar eller om greker som här i boken Mythos av Stephen Fry. Den vill jag absolut tipsa om och samtidigt vill jag också nämna ”Den dynamiska medeltiden” som visar att det inte som man ofta trott, bara är en mörk och dyster epok. Här finns det mycket oväntat att ta del av.

Fry, Stephen ”Mythos : de grekiska myterna återberättade”
Nordberg, Michael ”Den dynamiska medeltiden”

Nickis boktips

Det är nog två väldigt olika böcker jag vill tipsa om men samtidigt är det böcker som är väldigt användbara var och en på sitt sätt. Att fixa med fester är ju alltid en utmaning och den här boken är till stor hjälp på många sätt. Att kombinera yoga med olika sportaktiviteter är mycket intressant och själv håller jag på med styrketräning och då passar den mig väldigt bra. Men även för löpning, simning, cykling och längdskidåkning. Så passa på att inskaffa två av mina favoritböcker.

GJohansson, Linnea ”Festfixaren – De bästa tipsen för en lyckad fest”
Björn, Monika ”Yoga för dig som tränar”

Nellies boktips

Eftersom jag faktiskt är äldste medlem här i gruppen så vill jag också ha sista ordet. Mina boktips är för varje matte och husse som vill oss hundar väl och hoppas därför att många läser mina rader.


Capentum förlag & antikvariat är ett familjeföretag grundat av Bengt Rönnbom, kulturgeograf och arkeolog som även varit verksam som förläggare och redaktör för det tidigare Bokförlaget Altitude. Vi är lokaliserade i Barsebäck i Skåne, med det skånska lantbruket och en viss känd golfbana utanför husknuten. Men samtidigt når vårt kontaktnät vida utanför den lokala sfären och ger oss spännande input på nya bokprojekt att utveckla. 

Egentligen startade vår förlagsverksamhet redan 1987 och då under namnet Bokförlaget Altitude med utgivning av skönlitteratur och barnböcker. Efter ett längre uppehåll med andra spännande projekt har vi gjort en nystart med namnet Capentum. Förutom den egna utgivningen har vi länge haft planer på att utveckla ett antikvariat med samma inriktning som förlaget dvs med betoning på fackböcker. Därför var det en extra spännande utmaning att inleda 2021 med en successiv uppstart av vårt on-line antikvariat.


Capentum förlag & antikvariat
Kustvägen 43
24657 Barsebäck
info@capentum.se 

Företaget är momsregistrerat och innehar F-skattsedel.