Hoppa till innehåll

Köpvillkor

BESTÄLLNING
Vi har inget minsta orderbelopp vid beställning men lägsta ålder för att beställa varor är 18 år. Vi levererar enbart till adresser inom Norden. Du kan handla direkt utan att registrera dig för ett konto. En orderbekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress som angivits i beställningen. Beställning och betalning innan 12.00 skickas som regel samma dag, därefter senast dagen därpå. Vid eventuell kontakt med oss uppge ordernumret på orderbekräftelsen.

PERSONUPPGIFTER
Dina personuppgifter lagras endast i vårt kundregister och delas ej med annan part. Uppgifterna används enbart för att hantera din beställning och som kund får du även vårt nyhetsbrev så länge du själv önskar.

PRISER
Alla priser är inklusive 6 % moms för tryckta böcker och e-böcker. Tillkommer fraktkostnad inom Sverige enl PostNords prislista (med reservation för taxehöjningar) och aktuellt belopp anges i kassan innan betalning görs.

FRAKTKOSTNAD / AVHÄMTNING
Beställning och betalning innan 13.00 skickas som regel samma dag, därefter senast dagen därpå. Vi skickar med PostNord spårbart brev/paket direkt till din brevlåda (över 2 kg till närmsta ombud) med en postgång på 1-2 vardagar.
Max 500g =59 kr Max 1 kg = 69 kr Max 2 kg = 79 kr Max 3 kg = 122 kr Max 5 kg = 149 kr (utifrån bokens och emballagets vikt räknas aktuell fraktkostnad fram i kassan). Reservation för Postnords taxehöjningar. Din bokbeställning kan även avhämtas på vårt lager i Barsebäck – ange önskemål om tidpunkt i samband med betalning i kassan, så återkommer vi snarast med en bekräftelse

Vid beställning utanför Sverige var god maila oss först med dina önskemål så vi kan räkna fram aktuell fraktkostnad. Leverans sker normalt med Postnord och är spårbart.

FORMAT OCH VIKT
Alla böcker har information om både format och vikt. Benämningen foliant anges för böcker i större format som är högre än 26 cm.

BETALNING
Beställning och betalning innan 13.00 skickas som regel samma dag, därefter senast dagen därpå. Vi använder oss av förskottsbetalning vid beställning. Välj mellan att göra din betalning snabbt och enkelt med mobilen genom att använda Swish appen. Du kan även göra en banköverföring direkt till vårt bankkonto. Notera dock att vid en överföring från annan bank (än Swedbank och anslutna Sparbanker) tar det ca två till tre bankdagar för att kunna registreras som betald. När du har gjort en bokbeställning behöver betalning inkomma inom 24 timmar, därefter annulleras ordern automatiskt och aktuell bok/böcker återgår till lagret och därmed till försäljning igen. Vi meddelar alltid med mail när betalning registrerats och din beställning är på väg med Postnord.

LEVERANSTID
Produkter som finns i lager skickar vi vanligtvis inom 1-2 vardagar efter mottagen betalning. Beställning och betalning innan 13.00 skickas som regel samma dag, därefter senast dagen därpå samt tillkommer postgången på 1-2 vardagar inom Sverige. Vi meddelar alltid med mail när din beställning är på väg med Postnord. Vid leverans utom Sverige tillkommer ytterligare vardagar och fraktkostnader beroende på aktuellt land. Kontakta oss för mer information.

BYTES- OCH RETURRÄTT
Om du av någon anledning inte önskar behålla beställd vara kan du inom 14 dagar enligt Distansavtalslagen returnera den oskadd till oss. Kontakta alltid oss först innan du returnerar. Returfrakten bekostas av köparen. Så snart vi mottagit varan och att den då är i samma skick som när vi först skickade ut den, överförs den erlagda köpesumman exklusive fraktkostnaden till ditt angivna konto. Ingen återbetalning sker för returfrakten eller fraktkostnaden i samband med originalbeställningen. Har du fått en felaktig eller skadad vara vill vi också att du kontaktar oss snarast så vi kan rätta till detta.

SÄRSKILDA VILLKOR FÖR ANTIKVARISKA BÖCKER
Vår ambition är att enbart erbjuda böcker utifrån tre nivåer: bra skick, mycket bra skick samt nyskick. Därmed försöker vi undvika att lägga ut böcker som inte når upp till dessa kriterier. Definitionen för bra skick avser ett normalt bra bruksskick som kan ha spår av användning på sidor eller omslag men som inte påverkar läsbarheten. Mycket bra skick står för en bok som i stort sett är felfri eller endast har marginella defekter trots att den är använd. Nyskick avser en bok likvärdig med en förlagsny och oanvänd bok.

Med reservation för eventuella felskrivningar av respektive bok och vi förbehåller oss samtidigt rätten till ändring av våra priser på hemsidan utan föregående avisering.

RESPONS
Hör gärna av dig med ett mail efter ditt köp och berätta hur det fungerade med beställningen, vad du tyckte om produkten eller annat du vill kommentera i positiva eller negativa ordalag. Dina åsikter är värdefulla för oss. Du kan smidigt nå oss med ett mail på adress info@capentum.se

Capentum förlag & antikvariat
Kustvägen 43
24657 Barsebäck
info@capentum.se 

Företaget är momsregistrerat och innehar F-skattsedel.