Hoppa till innehåll

Köpvillkor

BESTÄLLNING
Vi har inget minsta orderbelopp vid beställning men lägsta ålder för att beställa varor är 18 år. Du kan handla direkt utan att registrera dig för ett konto. En orderbekräftelse skickas automatiskt till den e-postadress som angivits i beställningen. Beställning och betalning innan ca 11.00 skickas som regel samma dag eller senast vardagen därpå. Vid eventuell kontakt med oss uppge ordernumret på orderbekräftelsen.

PERSONUPPGIFTER
Dina personuppgifter lagras endast i vårt kundregister och delas ej med annan part. Uppgifterna används enbart för att hantera din beställning och som kund får du även vårt nyhetsbrev så länge du själv önskar.

PRISER
Alla priser är inklusive 6 % moms för tryckta böcker och e-böcker. Tillkommer fast fraktkostnad på 65:- inom Sverige oavsett antal böcker eller vikt (med reservation för ev taxehöjningar) och aktuellt totalbelopp anges i kassan innan betalning görs.

FRAKTKOSTNAD / AVHÄMTNING
Beställning och betalning innan ca 11.00 skickas vanligtvis samma dag eller senast dagen därpå. Beställ hur många böcker du vill – oavsett antal eller vikt till ett fast fraktpris på 65:- (reservation för ev taxehöjningar). Vi skickar spårbart paket till närmaste DHL ombud med en postgång på ca 1-2 vardagar. Din bokbeställning kan även avhämtas på vårt lager i Barsebäck – ange önskemål om tidpunkt i samband med betalning i kassan, så återkommer vi snarast med en bekräftelse. Paket som skickas till postombud återsändes automatiskt i retur till oss efter 14 dagar om det inte uthämtats inom den tiden. Därmed uppkommer en kostnad för returfrakt och expeditionsavgifter för vilket fraktbolaget begär ersättning för och vi förbehåller oss därför rätten att debitera dig som beställare detta belopp ifall ett paket inte uthämtas inom aktuell tid.

Vid beställning utanför Sverige var god maila oss först med dina önskemål så vi kan räkna fram aktuell fraktkostnad.

FORMAT OCH VIKT
Alla böcker har information om både format och vikt. Benämningen ”stort format” (foliant) anges för böcker i större format som är högre än 26 cm.

BETALNING
Vi använder oss av förskottsbetalning vid beställning. Välj mellan att göra din betalning snabbt och enkelt med mobilen genom att använda Swish appen. Du kan även göra en banköverföring direkt till vårt bankkonto. Notera dock att vid en överföring från annan bank (än Swedbank och anslutna Sparbanker) tar det ca två till tre bankdagar för att kunna registreras som betald. När du har gjort en bokbeställning behöver betalning inkomma inom 24 timmar, därefter annulleras ordern automatiskt och aktuell bok/böcker återgår till lagret och därmed till försäljning igen.

LEVERANSTID
Beställning och betalning innan 11.00 skickas vanligtvis samma dag eller senast dagen därpå samt tillkommer postgången på ca 1-2 vardagar inom Sverige. Vi meddelar alltid med mail när din beställning är på väg. Vid leverans utom Sverige tillkommer ytterligare vardagar och fraktkostnader beroende på aktuellt land. Kontakta oss för mer information.

BYTES- OCH RETURRÄTT
Om du av någon anledning inte önskar behålla beställd vara kan du inom 14 dagar enligt Distansavtalslagen returnera den oskadd till oss. Kontakta alltid oss först innan du returnerar. Returfrakten bekostas av köparen. Så snart vi mottagit varan och att den då är i samma skick som när vi först skickade ut den, överförs den erlagda köpesumman exklusive fraktkostnaden till ditt angivna konto. Ingen återbetalning sker för returfrakten eller fraktkostnaden i samband med originalbeställningen. Har du fått en felaktig eller skadad vara vill vi också att du kontaktar oss snarast så vi kan rätta till detta.

SÄRSKILDA VILLKOR FÖR ANTIKVARISKA BÖCKER
Vår ambition är att enbart erbjuda böcker utifrån tre nivåer: bra skick, mycket bra skick samt nyskick. Därmed försöker vi undvika att lägga ut böcker som inte når upp till dessa kriterier.
Bra skick – avser ett normalt bra bruksskick som kan ha spår av användning på sidor eller omslag men som inte påverkar läsbarheten.
Mycket bra skick – står för en bok som i stort sett är felfri eller endast har marginella defekter trots att den är använd.
Nyskick – avser en bok likvärdig med en förlagsny eller oanvänd bok.

Med reservation för eventuella felskrivningar av respektive bok och vi förbehåller oss samtidigt rätten till ändring av våra priser på hemsidan utan föregående avisering.

RESPONS
Hör gärna av dig med ett mail efter ditt köp och berätta hur det fungerade med beställningen, vad du tyckte om produkten eller annat du vill kommentera i positiva eller negativa ordalag. Dina åsikter är värdefulla för oss. Du kan smidigt nå oss med ett mail på adress info@capentum.se

Capentum förlag & antikvariat
Kustvägen 43
24657 Barsebäck
info@capentum.se 

Företaget är momsregistrerat och innehar F-skattsedel.