Beskrivning
Julkokboken hjälper dig att skapa dina egna traditioner. Bara du vet hur din bästa jul smakar.
Hur smakar din jul? Saffran och apelsin eller lammkorv och skinkspad? December vimlar av favoriter att laga, baka, äta – och kanske ge bort i present. Köksscenen förvandlas om och om igen. Ena dagen är den ett bageri, andra dagen en godisverkstad och på den tredje en liten korvfabrik. Boken rymmer över 180 recept och massor av idéer som räcker hela december, från tidig advent till nattamaten på nyårsfesten.
Är du sugen på att sätta igång med julmaten i god tid före julafton? I kapitlet ”Dan före dan före dan…” har vi samlat recept på rätter som kan förberedas. Lite längre fram, i avsnittet Stora julbordet, hittar du maten som helst ska göras samma dag som den serveras. Har du lust att komplettera stammisarna på det traditionella julbordet – skinkan, sillen och Janssons – finns det gott om förslag på gröna, fräscha rätter och smakrika inslag hämtade från andra länder.
Traditioner är något att samlas kring, något att se fram emot. Vissa blir lyckliga av varm choklad och färdigbredda smörgåsar framför tevens julkalender varje morgon, ända fram till julafton. För andra är årets höjdpunkt att samla kompisgänget till en uppsluppen middag i mellandagarna. Nägra kan vara utan allt annat, bara de får bygga årets pepparkakshus under stor koncentration en hel natt.
Plocka vilka russin du vill ur julkakan och skapa dina egna traditioner, som rimmar med hur livet ser ut just nu. Stor och bullrig eller liten och stillsam. Avslappnat enkel eller glittrigt lyxig. Bara du vet hur din bästa jul ser ut.