Hoppa till innehåll

Hedh, Jan ”Choklad – mer av det goda”

70 kr

Vår okrönte chokladkung Jan Hedh presenterar här ännu en läcker bok i sitt favoritämne. Du får tips om hur olika bär och frukter kombineras i praliner med skilda chokladsorter. Här finns praliner med nötter och mandel, med aprikoser och plommon, med hallon och svarta vinbär, med smaksättningar som chili och rosépeppar, flingsalt och citrontimjan, kanel, kaffe och teer av skilda slag. Men också delikata petit-fourer, kolor, desserter och tårtor.

Inbunden, stort format, 240 sidor, Prisma, 2006, mycket bra skick, ISBN: 9151844796

Finns i lager

Beskrivning

Choklad – mer av det goda vänder sig till både amatörer och proffs. Liksom Jan Hedhs tidigare succéböcker Desserter, Chokladpassion och Bröd är den vackert illustrerad med Klas Anderssons bilder.

Ett avsnitt med grundrecept lär ut hemligheterna bakom de läckraste fyllningarna – hur man gör grundmassa till klassiska praliner, ganacher, fondanter, mousser, parfaiter och bavaroiser. Scheman visar hur mycket choklad som ska tillsättas beroende på vilken sort som används. Här beskrivs också grunderna för temperering av choklad liksom hur man gör eleganta chokladdekorer.

Vikt1233 g
Dimensioner225 × 285 mm