Beskrivning
Nigella Lawson är en av de mest populära av dagens unga brittiska tv-kockar. Hennes senaste serie läckra matlagningsprogram, Nigella – Kort och gott, visas nu även i svensk tv. Nigella får oss att längta till köket med alla dess dofter och smaksensationer. Hennes recept är chosefria, originella och enkla att följa. Hennes mat är anpassad till dagens livsstil: den går snabbt att laga efter en lång arbetsdag – men är också lustfylld att leka fram under veckoslutet tillsammans med barnen och vännerna.
För att säga som det är så tänkte jag inte skriva någon mer bok så snart. Inte för att det på något sätt ska tas som en ursäkt: jag brinner alldeles för mycket för den mat som jag tycker om att äta (och laga) för att inte vilja presentera recepten från den nya serien Nigella – Kort och gott för dig, och dra fördel av allt det extra utrymme som finns i en bok. Men jag ville dessutom låna lite från det andra mediet, därför är den här boken lite annorlunda än mina två tidigare. Den innehåller fler bilder och kapitlen har oundvikligen fått sin form och sitt innehåll från de olika tv-programmen.
Där finns ingen motsättning. Jag har alltid tyckt att mat inte är någonting om den rycks ur det sammanhang där den äts. Programmen – och följaktligen de här kapitlen – är ordnade enligt den sorts matlagning som vi kanske vill ha, beroende på hur våra liv, vår tidtabell och vårt humör ser ut. Men kom ihåg att det här bara är förslag, inte några ovillkorliga order. Livet är inte så rigoröst,