Beskrivning
Here the authors piece together the fascinating history of the habaneros’ longtime use in Caribbean, South American, and Central American cuisines, as well as their role in today’s most sensational foods. You’ll also find information on the many types of habaneros, a helpful glossary of terms, and mail-order sources for fresh and dried gourmet products. peppers and If you’re not already crazy about the unique fruity flavor of hab- aneros, prepare to be converted by the carefully selected recipes for everything from sauces and salsa like the West Indies Pepper Sauce to entrées such as Aztec Grilled Pork Kebabs. With additional recipes for appetizers, soups, salads, and side dishes, you’ll discover how delicious and versatile these brightly colored peppers are. Of course, every one of these habanero recipes is hot. But those that are truly fiery are labeled EXTREMELY HOT so you can always elect to reduce a recipe’s intensity.
With these traditional and contemporary recipes from the world’s pepper-loving regions, you’ll savor the habanero like never before.
DAVE DEWITT and NANCY GERLACH are editors at Chile Pepper magazine and co-authors of four books about peppers. Although they both live in the heart of chile country, in Albuquerque, New Mexico, they frequently travel to remote locales in search of new peppers and ways to use them.
…………………………………….
ÄNTLIGEN, här är den inspirerade hälsningen till habaneros som chileälskare har väntat på. Chileexperterna Dave DeWitt och Nancy Gerlach besökte pepparodlingar, sås- och salsatillverkare och habanero-aficionados från Yucatán-halvön till New Mexico för att samla hemligheterna med att njuta av världens hetaste peppar. I The Habanero Cookbook delar de med sig av mer än 100 av de allra bästa recepten de hittat och mycket mer.
Här lägger författarna ihop den fascinerande historien om habaneros långvariga användning i karibiska, sydamerikanska och centralamerikanska köken, såväl som deras roll i dagens mest sensationella livsmedel. Du hittar också information om de många typerna av habaneros, en användbar ordlista med termer och postorderkällor för färska och torkade gourmetprodukter och om du inte redan är galen i den unika fruktiga smaken av habaneros, förbered dig på att bli omvandlad av de noggrant utvalda recepten på allt från såser och salsa som den västindiska pepparsåsen till förrätter som aztekisk grillad fläskkebab. Med ytterligare recept på aptitretare, soppor, sallader och tillbehör kommer du att upptäcka hur läckra och mångsidiga dessa färgglada paprika är. Naturligtvis är vart och ett av dessa habanerorecept heta. Men de som verkligen är eldiga är märkta EXTREMT HETA så att du alltid kan välja att minska ett recepts intensitet.
Med dessa traditionella och samtida recept från världens pepparälskande regioner kommer du att njuta av habaneron som aldrig förr.
DAVE DEWITT och NANCY GERLACH är redaktörer på tidningen Chile Pepper och medförfattare till fyra böcker om peppar. Även om de båda bor i hjärtat av Chile, i Albuquerque, New Mexico, reser de ofta till avlägsna platser på jakt efter ny peppar och sätt att använda dem.