Beskrivning
Desserterna är skapade av kockar vid Restauranghögskolan i Grythyttan, Grythyttans Gästgivaregård, Loka Brunn, Sikfors Herrgård, Berglunds Schweizeri i Greksåsar och Hennickehammars Herrgård utanför Filipstad. Kockarna är verksamma i hjärtat av Bergslagen, i trakter som genom historien präglats av järnhantering – en näring som i vår tid avlösts av arbete med mat och måltid , livsmedel och drycker . Nutidens visioner står i sinnenas tjänst där smak , doft , skönhet och känsla vill skänka människor glädje och livskvalitet . En sådan strävan kräver stora kunskaper , helhetssyn och kreativitet , men också passion . Verksamheterna bryter ny mark i gränslandet mellan händers tysta kunskap , konst och vetenskap . Allt detta spirar numera i Bergslagens skogar – i Måltidsriket . Låt dig inspireras , bjud familj och vänner på en god måltid och prova gärna någon av desserterna i denna bok . Du som med alla sinnen vill upptäcka Bergslagsköket , en varm gästfrihet och härlig natur – välkommen på besök i Måltidsriket !