Hoppa till innehåll

Deh-ta Hsiung ”Vegetariskt från Kina, över 70 läckra recept från fjärran östern”

60 kr

Lär dig den traditionella kinesiska kokkonstens hemligheter av en mästerkock. Här lär du dig allt du behöver veta om speciella ingredienser och tekniker. Flexibilitet och mångsidighet är två av det kinesiska kökets viktigaste egenskaper.

Häftad, 128 sidor, Könemann, 1998, mycket bra skick, ISBN: 3829005687

Finns i lager

Beskrivning

Den vegetariska matlagningen är en gammal tradition i Kina. Kineserna har alltid varit medvetna om, för att inte säga besatta av, sambandet mellan mat och hälsa, både den fysiska och psykiska. Därför är det naturligt för många kineser att äta vegetariskt av hälsoskäl snarare än ekonomiska. Många är visserligen buddister och avskyr blotta tanken på att döda levande varelser och de skulle givetvis aldrig drömma om att äta kött eller fisk i någon form. 

Vikt453 g
Dimensioner215 × 280 mm