Hoppa till innehåll

Algotson, Stina (mfl) ”Bröd för alla sinnen – baka hemma med tradition och känsla”

80 kr

Det är inte svårt att baka, och man kan lätt variera och experimentera. Den här boken vill ge inspiration, både till vana bagare och till dem som vill börja pröva sig fram. Den varma degen som formar sig under händernas tryck, doften från den heta ugnen, smöret som smälter på en knappt svalnad skiva… Varför nöja sig med köpebröd i plastpåse?

Inbunden, 175 sidor, Gullers förlag, 2009, mycket bra skick, något kantstött pärmhörn, ISBN: 9789188238818

Finns i lager

Beskrivning

Stina Algotson bakar, doftar, provsmakar och pratar med svenska eldsjälar som alla har en sak gemensamt: de har upptäckt hur mycket brödbak har att ge – inte bara för magen, utan för alla sinnen. ”Det är inte svårt att baka”, säger Stina. ”Man kan variera och experimentera. Med Bröd för alla sinnen vill jag inspirera både vana bagare och dem som vill pröva.”

Recepten är vår tids bästa: bröd med anor, men i modern tappning. Bröd som kan serveras varje dag, till frukost, till soppan eller som en viktig del av festbuffén. Många bröd går snabbt att baka. Andra kräver mer tid och omsorg. Alla smakar- och doftar – verkligen bröd.

STINA ALGOTSON, tidigare konsulent vid hushållningssällskapet i Jönköpings län, är författare till en rad kok- och matböcker, bland dem Julens bästa mat, Mat för hela året, Smaka på Småland och Från jord till bord.

JANNE HANSSON är fotograf med mat och inredning som huvudinriktning. Har tidigare medverkat i bland annat Smaka på Småland och Från jord till bord.

FREDRIK J KARLSSON är fotograf och grafisk formgivare och har tidigare fotograferat till boken Bröllop – inspiration, glädje och flärd samt bidragit med foton till bland annat Kyrkkaffe – bullar, böner och berättelser.

Vikt830 g
Dimensioner200 × 235 mm