Beskrivning
Likt en australisk Jamie Oliver delar Matt med sig av odlingstips, grönsakernas historia, vilka sorter som lämpar sig för olika rätter och fantastiska gröna recept. Matt presenterar nya smakkombinationer som sallad med blomkål, rökt lax och jordgubbar, men också klassiker som helstekt biff med pepparrotskräm och yorkshirepudding. Inspirerad av all världens kök använder han egyptisk dukkaröra och italiensk bagna caudasås som tillbehör till grönsakerna.
Varje älskad grönsak får ett eget kapitel. Med snygg design och vackra bilder väcker boken lust att odla och anrätta egna grönsaker – med kött eller fisk som tillbehör.
Kocken Matt Wilkinson värnar om säsongsmat, Bondens marknad och lokala producenter. Endast 27 år gammal blev han kökschef för Circa The Prince och äger och driver i dag restaurangerna Pope Joan och Bishop of Ostia i Melbourne, omtalade för sina fräscha och säsongsfasta måltider. Matt Wilkinson föddes i Yorkshire i Storbritannien och lever nu med fru och barn i Melbourne, Australien.