Hoppa till innehåll

Eisenman Frisk, Lisa & Eisenman, Monica ”Soppor, bröd & röror”

70 kr

Tycker du också att det är lockande med en skal rykande het soppa som serveras med en bit nybakat bröd doppad i en god röra? Då är det här boken för dig. SOPPOR, BRÖD & RÖROR som dessutom är vackert illustrerad – innehåller massor av härliga recept på bra mat för både vardag och fest.

Inbunden, 96 sidor, Bokförlaget Forum, 2006, nyskick, ISBN: 9137129058

Finns i lager

Beskrivning

Här ges förslag på hur man kan sätta samman en måltid, men det är inget som hindrar att man komponerar efter eget tycke och smak. Och med 30 sopprecept, 30 brödrecept och 40 recept på röror är kombinationsmöjligheterna i det närmaste oändliga. Rörorna kan naturligtvis också serveras på smörgåsar eller snittar. Och bröden passar även till frukost, till lunch eller till mellanmål.

Lisa Eisenman Frisk och Monica Eisenman förverkligade för ett antal år sedan sin stora dröm och driver numera vid Jarlaplan i Stockholm en kombinerad bokhandel och kafé för matentusiaster, The Cookbook Café. Där kan man provsmaka deras fräscha maträtter samt de läckra kakor, bullar, pajer med mera som ingår i deras första bok, den storsäljande Två systrars söta.

Vi älskar soppor, vi älskar bröd och vi älskar röror…  …men mest av allt älskar vi att kombinera de tre. Resultatet blir en härlig, smakrik och mättande måltid. Tänk dig själv – en skål med rykande het vitlöks- och mandelsoppa. Till den bryter du av en bit nygräddad baguette på vilken du brer ett tjockt lager chèvreröra med sultanrussin och honung. Ljuvligt är ordet!

Boken är indelad i tre kapitel – soppor, bröd och röror. Använder du fantasin finner du oändliga sätt att kombinera de tre till en måltid. För att hjälpa dig på traven kan du på bilderna se våra egna favoritkombinationer. Men lås dig inte fast vid våra förslag. Tänk efter: Vilka smaker gillar du bäst? Kanske äter du hellre en bagel till rödbetssoppan eller grön olivröra till zucchinisoppan? Eller har du kanske ett eget recept på en läcker soppa som passar perfekt till vårt tunnbröd?

Alla soppor, bröd och röror går förstås även bra att servera var för sig. Till frukost är våra butter bisquits oslagbara, och är de nygräddade är de helt oemotståndliga. Många av rörorna, till exempel svamp- och ädeloströra, serverar vi gärna som tilltugg på en skiva rostad baguette eller på ett kex. Och ibland efter en lång arbetsdag orkar vi inte laga mer än en enkel och värmande soppa på vita bönor.

Vi hoppas och tror att du kommer att finna många tilltalande recept. Läs, laga och njut!

Lisa och Monica

 

Vikt500 g
Dimensioner200 × 225 mm