Beskrivning
Missa inte ravioli med rökt sik och grönärtspesto, svampfylld röding eller rågmjölsstekt flundra med oliv- och rödlökssmör. Crabcakes med pepparrotskräm går hem hos stora och små och getostgratinerade ostron är en upplevelse! Här finns också röror, såser, bröd och matiga tillbehör. Och dessutom råd och tips på hur du lägger in, gravar, grillar, kokar och röker egen fisk enligt konstens alla regler. Det är hälsosam och njutbar mat med smaker du aldrig glömmer.
Recepten i den här boken utgår ifrån fiskar och skaldjur som är lätta att hitta i affären och som är bra att äta ur miljösynpunkt. Det är många nya spännande rätter, några traditionella klassiker, även favoriter som vi lagat genom åren på vår restaurang i Åre, liksom recept från olika uppdrag som frilansare – samt goda saker som vi lagar hemma varje dag.
Vill du röka din egen fisk så kommer tips från gammelfarfar som var den första som lärde oss hur man rensar, filear, kokar eller röker fisk- och då pratar vi älvsfisk från det rena vattnet i Vindelälven. De smakerna glömmer man aldrig.