Beskrivning
Lars Torstenson (född 1958) är i grunden journalist. Efter att ha arbetat på Vin & Sprits informationsavdelning i Sverige blev han 1988 platschef på företagets kurs- och vingård Domaine Rabiega i Provence. Här utvecklade han sina kunskaper om vin och tog så småningom över ansvaret för vinproduktionen. Han har nu också övertagit driften av Château d’Esclans, som arrenderas av Domaine Rabiega. Hans viner har fått hundratals utmärkelser och 1994 blev han utsedd till årets vinbonde av den franska vintidskriften GaultMillau. I Sverige har han bland annat korats till årets vinmakare av tidningen Gourmet (1990), tilldelats Svenska Vinakademiens stipendium (1997) och mottagit Gyllene glaset av tidningen Allt om mat år 2000.
Med en blandning av avslappnad humor, engagemang och auktoritet ger Lars Torstenson förslag till både lyckade och oväntade kom- binationer av mat och vin och berättar om:
• Vinets grundläggande egenskaper som doft, färg och smak.
• Hur man går till väga när man provar vin. • Vilka viner man kan välja vid olika provningar.
• Hur man kan skilja de olika vinsorterna från varandra.
Den här boken innehåller inget facit eller några eviga sanningar för vinprovning- och inte heller några höjda pekfingrar. Däremot en stor mängd konstruktiva förslag till hur man kommer i gång med att prova vin. Allt samlat under devisen ”Vinprovning ska vara kul!”