Hoppa till innehåll

Mohlin, Memea ”Lydnadsboken – för träning och tävling”

70 kr

Lydnadsboken beskriver på ett medryckande sätt hur du lär in momenten, från lydnadsklass I upp till elit. Boken är välgörande fri från universalmetoder, i stället redovisas alternativa vägar fram till det önskade målet. Memea har inte bara förmågan att förmedla sina kunskaper i text, även de så viktiga teckningarna är gjorda av författaren.

Inbunden, 151 sidor, Prisma, 2007, mycket bra skick, ISBN: 9789151849591

Finns i lager

Beskrivning

Kontakt, motivation och precision är de viktigaste ingredienserna för att ditt tävlande i lydnadsklasserna ska bli framgångsrikt. I Lydnadsboken beskrivs träningen steg för steg i alla moment från lydnadsklass I till elit och appell lägre högre elit. Boken nämner även de vanligaste fallgroparna och vad du kan göra för att undvika dem. Men framför allt får du tips på vad du kan göra för att hunden ska finna träningen lustfylld och utföra momenten med den precision som krävs för att få höga betyg. Memea Mohlins stora kännedom om hundar av olika ras och typ har hon fått via sitt mångåriga arbete som tränare av tävlingsekipage. Genom den erfarenheten kan hon ge oss många varierande tips på hur de olika momenten kan läras in, beroende på vilken typ av hund som tränas. Memea har också gett ut böckerna : Inkallning är så mycket mera , Aktivitetsboken , Se vad jag säger – om hundars språk , Undvik skotträdsla och Hundmöten.

Förutom olika metoder och knep vid inlärningen, behandlar boken också allt det viktiga runt omkring: vardagslydnaden, kontakten mellan förare och hund, förberedelser inför tävling med mera. Förarens sätt att fungera och reagera förbises ofta men ägnas här flera avsnitt och den tävlingsintresserade kan säkert även där hitta en del guldkorn.

Vikt610 g
Dimensioner175 × 245 mm