Hoppa till innehåll

Wishart, David ”Single Malt Whisky – välj whisky efter smak och doft”

70 kr

David Wisharts bok är resultatet av ytterst noggrann forskning, i samarbete med den skotska whisky branschen, och hjälper läsaren att förstå ” livets vatten ” och dess mångfasetterade härligheter. I boken beskrivs 86 destillerier , från Aberfeldy till Tullibardine. Single malt whisky är skriven för såväl nybörjare som kännare!

Inbunden, 224 sidor, Prisma, 2006, mycket bra skick, dedikation,  ISBN: 9151844443

Finns i lager

Beskrivning

Single malt whisky revolutionerar vårt sätt att uppfatta denna whiskytyp . David Wishart gör rent hus med den förvirrande jargong som ofta används för att beskriva whisky och ersätter den med en ny objektiv och enkel doft- och smakguide . Han identifierar tolv dimensioner av doft och smak i en single malt whisky : kropp , sötma , rök , medicin , tobak , honung , kryddor , vin , nöt , malt , frukt och blommor . Dessa tolv faktorer innefattar en doft- och smakterminologi med över 400 beskrivande termer från omkring tusen publicerade provningsanteckningar . I boken beskrivs de viktigaste single malt whiskies som spänner över hela doft- och smakspektrumet . Varje destilleri presenteras kortfattat med information för besökare , författarens egna provningsnoteringar och smak och doftprofiler grundade på hans nyskapande klassificering . Han berättar om whiskytillverkningens historia , förklarar noggrant olika tillverkningsmetoder och hur man bäst arrangerar en whiskyprovning . Aldrig förr har konsumenten erbjudits en sådan användbar beskrivning av single malt whisky , och den har utvecklats med helhjärtat stöd från Skottlands whiskyindustri . Boken är skriven för alla whiskyälskare , nybörjare såväl som kännare .

 

 

Vikt1021 g
Dimensioner185 × 295 mm