Beskrivning
För många jägare är vildsvin ett nytt och fascinerande vilt, som ska behandlas på ett lite annorlunda sätt än det de är vana vid från älg-, hjort- eller rådjursjakten. Vildsvin har en helt annan tarm- och bakterieflora, eftersom de är allätare, och ofta (mycket) hårdskjutna – vilket får konsekvenser för hur passning, flåning och hängning ska göras. Vildsvinen kräver extra noggrann hygien. Men även paketering, infrysning och upptining påverkar köttkvalitén. Boken går i ett antal kapitel grundligt igenom alla momenten från att skottet är avlossat till hanteringen i köket. Extra stor vikt har lagts vid styckningen, eftersom sätten att stycka ett vildsvin är många och inget är rätt eller fel. Litet eller stort djur, för barnfamiljen, till julbordet, för sommargrillen etc – låt hushållets behov och önskan styra.
Lasses Viltskola – är ett samlingsbegrepp för ett antal böcker, föreläsningar och utbildningar. Målet med dem är att du som jägare ska bli bättre på att hantera ditt viltkött. I Lasses viltskola ska du kunna hämta all information du behöver när du är tveksam till hur du ska göra. Jag vill också ta död på en del felaktiga myter och slå ett slag för hur oerhört viktigt det är med praktisk livsmedelshygien redan från första stund du sätter kniven i ditt byte.