Hoppa till innehåll

Högerg, Jan & Lindgren, Britta ”Fåglar som sällskap och hobby”

100 kr

Vi har med tiden insett att en bred bok om hobby- och sällskapsfåglar skulle behövas och där en del områden skulle vara mer belysta än i traditionella böcker. Kanske skulle vi ge oss på att skriva den boken själva? Sagt och gjort, du håller i resultatet!

Inbunden, 272 sidor, Förlaget Vi och Våra Djur, 2003, mycket bra skick,  ISBN: 9197421316

 

Finns i lager

Beskrivning

Vi vill med den här boken vända oss till en bred publik. De svenska naturbruksgymnasierna, myndigheter, de som vill veta mer innan de skaffar sig fåglar och även de som redan har fåglar hoppas vi skall kunna ha glädje av det vi vill för medla. Det är lätt att falla för en fågel i underbart vackra färger. Kanske den dessutom verkar trevlig och rolig med sitt beteende, denna lori-papegoja. Då är det bra att först läsa på om arten, som bl a är fruktätare och kräver en del extra när det gäller foder, utrymme och i detta fallet inte minst rengöring i och omkring buren. Det finns också många artspecifika egenskaper man bör känna till om den nya familjemedlemmen. Således är det bra att läsa igenom artbeskrivningen och bokens kapitel ett efter ett, för att förstå och kunna sköta sina fåglar. Att bara läsa artbeskrivningen räcker inte för att sköta sina fåglar rätt, kanske häcka med dem, se om de blir sjuka, veta vilka regler som gäller eller förstå varför de beter sig på ett visst sätt. 

Vi har förutom de egna erfarenheterna med bilder och anteckningar gått igenom såväl äldre som modern litteratur. Tidskrifter från världens alla hörn, många mycket gamla, har vi också läst igenom för att hitta olika erfarenheter, gjorda misstag, ibland udda tips och de egna upplevelserna har fått hjälpa oss att selektera i detta oerhört omfattande material. Referenslista finns bak i boken. Det har också gjorts en hel del intervjuer för att göra denna bok så mångsidigt belyst som möjligt. Många erfarna ”fågelgubbar”, såväl kvinnliga som manliga, har också varit våra ”bollplank”. Vi har valt att dels förklara vad systematik är och varför den används, dels lägga upp avsnitt med artbeskrivningar i systematisk ordning. Det sistnämnda kan, när det gäller avi kulturen, många gånger ge förklaringar på frågeställningar om t ex foder, beteenden, häckningar, könsskillnader mm när man får se olika släktskapsförhållanden hos fåglarna. 

Vikt1034 g
Dimensioner215 × 255 mm