Hoppa till innehåll

THorslund, Helena ”Engelsk springer spaniel”

70 kr

Engelsk springer spaniel är en av våra allra populäraste hundraser. Det är en apporterande fågelhund som ska jaga i samarbete med sin förare ”under bössan”. Den är följsam, vänlig, lättdresserad och livlig. Den älskar att arbeta och passar både till jakt och som familjehund. Här kan du läsa om springerns kynne och om rasen passar för dig, om allt praktiskt som vård och hantering, vardagsfostran, avel och sjukdomar.

Inbunden, 144 sidor, Ica förlaget, 2004, mycket bra skick, ISBN: 9153424433

Finns i lager

Beskrivning

Jag har aldrig trott att jag skulle skriva en bok, men nu är det gjort. Vì är många som har funderat över varför det inte har funnits någon bok om engelsk springer j spaniel på svenska. Det känns därför som ett stort förtroende att få chansen att porträttera denna underbara hundras. Vad hittar du då i denna bok? Jag har lagt krutet på det som är specifikt för engelsk springer spaniel. En förståelse för de ursprungliga användningsområdena och att fler ägare lockas att ta dem i bruk skulle jag önska inför rasens framtid.

I utställningskapitlet får du råd vad som fordras för att ställa ut och hur hunden ska förberedas och vad som händer under själva utställningen. I jaktkapitlen beskrivs praktisk jakt och jaktprov och hur du ska lägga upp hundens träning för att få ett bra resultat. Författaren, som är en välkänd springeruppfödare, framhåller det viktiga i att bevara rasens goda egenskaper i det framtida avelsarbetet. 

Vikt560 g
Dimensioner175 × 245 mm