Hoppa till innehåll

Grubbström, Ulf ”Gott hemgjort vin”

65 kr

Går det verkligen att göra gott vin hemma? Det är många som tvivlar på det, efter att ha pinat i sig goda vänners hembryggda viner. – Ja, idag går det utmärkt tack vare druvsaft från vinodlarländerna i Europa. Den har betytt en vändpunkt ifråga om att göra vin, främst rödvin.

Inbunden, 79 sidor, Ica bokförlag, 1987, mycket bra skick, ISBN: 9153410734

Finns i lager

Beskrivning

Vill man lära sig att göra vin är det klokt att börja med druvsaft, eftersom det är lätt att lyckas då. När man lärt sig grunderna kan man gå vidare och göra vin av andra bär och frukter. I den här boken beskrivs utförligt hur man gör eget vin av både druvsaft ochtex vinbär, björnbär, krusbär, körsbär, slånbär, fläderbär, nypon, äpplen, plommon och rabarber. Du får veta vilken utrustning som behövs, hur jäsning, omtappning, klarning, mognad, vinprovning, justering av smak, buteljering och servering går till för att du ska lyckas.

Vikt242 g
Dimensioner155 × 205 mm