Beskrivning
Nu ska du få följa med på en receptresa till mitt sommarhem på Ingarö i Stockholms skärgård. Här tar jag mig verkligen tid att laga mat och nästan allt lagar jag över öppen eld eller i glöden.
På mina krogar kreerar jag menyer, provlagar rätter, pratar med gäster, anställer kockar och har fullt fokus på att få allt att rulla. När jag kommer hem på eftermiddagen är det dagishämtning, lek med barnen och andra vardagssysslor. Jag har nästan aldrig tid att själv laga mat från A till Ö. Därför kommer vårens helger och sommaren på vårt lilla lantställe som ett välkommet avbrott. Märkligt nog får jag ro av att laga mat på min fritid.
Första dagarna på semestern är jobbtempot fortfarande där. Maten ska fram fort, jag stressar. Men efter en vecka sjunker tempot. Långkoken och surdegarna börjar ta plats i köket. Vänner, familj och kollegor kommer på besök. Vi äter, berättar historier och skrattar här i huset. Och grillen den glöder i veckor.
Genom mina resor, restauranger, tv-program och möten träffar jag mängder med matlagare, alltifrån hemmaentusiaster till stjärnkockar. Alla delar de frikostigt med sig av sin kunskap – och den vill jag nu gärna dela med dig.