Hoppa till innehåll

Statens Kulturråd, ”Krukmakaren i verkligheten – att marknadsföra kultur”

70 kr

Denna bok ansluter till Krukmakaren i Delfi, som var den första svenska handboken i marknadsföring av kultur. Den väckte efterfrågan på fallstudier av marknadsföring inom svenskt kulturliv. Här kommer svaret, exempelsamlingen Krukmakaren i verkligheten.

Inbunden, 234 sidor, Statens Kulturråd, 1995, mkt bra skick, ISBN: 913830693X

Finns i lager

Beskrivning

Autentiska svenska fallstudier
Krukmakaren i verkligheten redovisar ett stort antal konkreta exempel på svensk kulturmarknadsföring. Fallstudierna beskriver både stora och små kulturverksamheter – operahus såväl som tidskrifter. Här dokumenteras marknadsföring med både breda och smala aktiviteter – hela lanseringar men också mängder av enskilda åtgärder och ideer. Fallen är hämtade från praktiskt taget alla kulturområden: teater, film, dans, inusik, litterär verksamhet, bildkonst, museer, bibliotek.

Hur gör andra?
Läs här om andras erfarenheter av kulturmarknadsföring. Boken belyser med exempel hela marknadsföringsprocessen från marknads- analys och planering till genomförande och utvärdering. Sex lanseringar skildras ingående. Autentiska exempel på marknadsplaner återges. Läs om marknadskunskap och publikarbete, om marknadsstrategier och genomförande, om resultat och utvärderingar. Krukmakaren i verkligheten är en pragmatisk studie av det mycket speciella fält som utgör kulturlivets marknad.

Vikt645 g
Dimensioner175 × 245 × 16 mm