Hoppa till innehåll

Lindholm, Åsa & Ulin, Ragnhild ”Flatcoated retriever”

125 kr

Det är lätt att falla för en flatcoated retriever glad, livlig, vänlig, vacker och mer mångsidig än de flesta raser. Vilken gren inom hundsporten matte eller husse än väljer är flatcoaten med på noterna. En trevlig familjehund för den sportige, ingen hund för soffliggare. I boken ges råd om hur du väljer ut din valp, lever med en flatcoat, bygger upp ledarskap, lär hunden vardagshyfs och apporteringsövningar. Friskvård, ärftliga sjukdomar och lite om avel och uppfödning ingår också.

Inbunden, 128 sidor, 2001, mycket bra skick, ISBN: 9153422368

Finns i lager

Beskrivning

Flatcoaten är en arbetande ras och därför ägnas ett gediget avsnitt åt jaktträning – apporteringsträning fram till tävlingar i jakt. Den tävlar också med bravur i lydnadsprov, sök, spår, rapport och räddning.

Författarna, Åsa Lindholm, journalist, som också tagit alla fina fotografier i boken och Ragnhild Ulin, kennel Almanza, en av landets framgångsrikaste uppfödare av rasen, har samlat sina erfarenheter ur respektive synvinkel. De framhåller: ”Syftet med denna bok är att försöka ge ett överskådligt porträtt av denna underbara hundras vars begränsningar i användbarhet nog främst får sägas finnas i andra änden av kopplet!”

En bok för alla som har eller har tänkt skaffa en flatcoated retriever!

Vikt522 g
Dimensioner175 × 245 mm