Beskrivning
Läcker mat, lika läckert fotad av matfotografen Arne Adler fyller boken. Du får veta vilka mat- och whiskyfavoriter som kändisar och kändiskockar helst tillreder och kombinerar. I fantastiska miljöer kring land och hav i Skottland möter du människor som soulartisten Eric Gadd, TV4-kocken Andreas Nylén och rockstjärnan Anders Fridén från In Flames. Vid sin sida har de toppsäljande maltwhiskysorter som Talisker, CaolIla och Ardbeg. Tillsammans gör dessa storheter gemensam sak för att läsaren ska få mat- och whiskynjutning, så till den milda grad att vi, var och en, snart är våra egna whiskyambassadörer! Så skål och välkommen till bords!
Jan Groth är till vardags matälskande whiskyambassadör. Han jobbar för den branschledande tillverkaren av skotsk maltwhisky, Diageo. Detta ger en utmärkt grund av hundratals whiskyföreläsningar och whiskymiddagar att bygga just en bok om mat och whisky på!
Jan Groth och Arne Adler möttes som sig bör på en whiskyprovning. Deras gemensamma intresse för kombinationen mat och whisky ledde naturligt vidare till ett fruktsamt samarbete som resulterade i ett antal resor, reportage och artiklar. Arnes stora skicklighet och erfarenhet av att fotografera mat, tillsammans med Jans kontaktnät och kunskaper har bidragit till ett lika spännande som roligt resultat.