Beskrivning
Diabeteskokboken är en bok med både goda hälsoråd och matrecept. Maten är vardagsmat som jag själv lagat under 40 år i köket, med barn, familj, släkt och vänner Det är enkel mat som alla kan laga, med råvaror som finns i de flesta välsorterade mataffärer. Vissa ingredienser kan du odla själv en kruka med örtkryddor räcker för att pigga upp i köket. Man kan till och med odla potatis i en spann på balkongen. Recepten är balanserade för att möta de krav som ”tvåfrontskriget” ställer på det jag stoppar i mig. Råden kommer från doktorerna Mette Axelsen och Hilde Brekke vid Sahlgrenska Akademin. De utbildar dietister och följer forskningen kring diabetes och rekommendationerna som gäller. Tillsammans har vi samlat råd och recept för ett friskare liv. Hoppas att du som läser boken har nytta av den!
Nutritionsforskarna och diabetesexperterna Mette Axelsen och Hilde Brekke vid Sahlgrenska Akademin har skrivit ett kapitel med hälsoråd som alla kan dra nytta av som vill leva ett sunt liv. De har också näringsberäknat recepten så att menyförslagen följer gällande riktlinjer för diabeteskost.